De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Bubur Kacang Hijau Enak
Zoete pap van mungbonen met kokosmelk
Ingrediënten:
- 250 gr. kacang hijau
- 2 schijfjes gula djawa
- 2 cm. djahe
- 2 daun pandan
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- water
Kokossaus:
- 2 dl. kokosroom
- 2 daun pandan
- zout naar smaak
- water
Bereiding:
Week de kacang hijau minstens 2 uur in warm water. Snijd de gula djawa en djahe in dunne plakjes. Kook de boontjes in het water met de gula djawa, djahe en de daun pandan. Voeg zout en eventueel nog wat suiker toe. Kook voor de kokossaus de kokosroom met zout en de daun pandan, voeg wat water toe als de crème te dik is. Schenk de kokossaus over de bubur voor het serveren.
download