De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Asem-Asem Daging Sengkel
Runderbouillon met zure stervrucht
Ingrediënten:
- 350 gr. runderschenkel
- 1,5 ltr. water
- 4 belimbing wuluh
- 3 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 1 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 1 daun salam
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels kristalsuiker
- halve theelepel peper
Bereiding:
Snijd de sjalotten en lomboks in ringen. Snijd de knoflook in plakjes, kneus de djahe, rasp de laos en snijd de belimbing wuluh in tweeën. Breng het water met de schenkel aan de kook. Voeg de sjalotten, knoflook, zout, peper, suiker, ketjap, djahe, lomboks, daun salam en laos toe en stoof het vlees gaar. Voeg de belimbing wuluh toe en stoof het geheel even door. Breng het op smaak met peper en zout.
download