De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sop Buntut Goreng
Kruidige groentesoep met gebakken ossenstaart
Ingrediënten:
- 1 kg. ossenstaart
- 2 ltr. water
- 10 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 2 eetlepels boter
- 2 theelepels zout
- 1,5 theelepel peper
- bawang goreng
- selderie
Bumbu:
- 10 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
Bouillon:
- 250 gr. wortels
- 250 gr. aardappelen
- 2 stengels selderij
- 2 lente-ui
- 2 tomaten
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- kwart theelepel nootmuskaat
Bereiding:
Rasp de knoflook en plet de djahe. Kook de ossenstaart in het water met de knoflook, peper, djahe en zout tot deze gaar is, bewaar de bouillon. Verhit de boter en bak de ossenstaart bruin en houd dit apaprt. Maal voor de bumbu de sjalotten, knoflook en djahe tot een pasta. Bak de bumbu in wat olie. Snijd de wortels en aardappelen in stukken, de selderie in schijfjes, de lente-ui in ringen en de tomaten in stukken. Voeg de bumbu toe aan de bouillon. Doe de groenten erbij en breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Kook tot de aardappelen en wortels gaar zijn. Verdeel de ossenstaart over kommen, schenk de groentebouillon erover en bestrooi met wat bawang goreng en gehakte selderieblaadjes.