De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Pedis Surabaya
Pittig gemarineerde kip van het spit
Ingrediënten:
- 1 kip
- 4 eetlepels sambal manis
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 3 eetlepels ketjap
- 3 eetlepels djahe
- peper
- zout
Bereiding:
Kerf de poten, de kipfilets en de borst in met een scherp mes. Neem een kopje en doe daar de ketjap in samen met de knoflookpoeder en de djahe. Wrijf de kip in met de sambal manis, zeker goed in de kerven. Neem anders meer sambal, zodat alles goed is bestreken. Bestrooi de kip met verse peper en zout naar smaak. Houd de kip rechtop en giet de ketjap met kruiden in de kip. Neem keukengaren om de poten bij elkaar te houden. Doe de kip in de oven of aan het spit op 260 gr. voor 65 min. Kijk met 50 min. hoe ver de kip is, dit omdat niet elke kip even groot is.
download