De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Gurame Sambal Pencit
Gefrituurde gurame met sambal van jonge mango
Ingrediënten:
- 2 gurame's
- 2 tenen knoflook
- sap van 1 limoen
- zout naar smaak
- olie
Sambal pencit:
- 2 onrijpe mango's
- 10 rode rawits
- 3 lomboks
- 3 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
Bereiding:
Was de vissen goed en laat ze uitlekken. Snijd ze langs de ruggegraat tot aan de staart door, maar laat de twee delen aan elkaar vast. Pers de knoflook uit. Smeer de vissen in met het limoensap, bestrooi ze met het zout en knoflook en laat ze even marineren. Frituur de vissen in ruime olie gaar en bruin, laat ze uitlekken.
Rasp de mango's grof. Snijd de rawits, lomboks, sjalotjes en knoflook fijn en maal dit met zout en suiker naar smaak tot een bumbu. Meng de bumbu met de mango en roer het goed door. Leg de vissen op een bord en serveer met de sambal pencit.