De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Pindang Ikan Lele
Gestoofde pittige meerval met kouseband
Ingrediënten:
- 500 gr. meerval
- 1 ltr. water
- 3 slierten kouseband
- 1 tomaat
- 5 rode lomboks
- 5 groene lomboks
- 2 cm. laos
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 5 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels asemwater
- sap van 1 citroen
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. kunyit
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Snijd de meerval in moten en marineer ze 15 min. in citroensap met wat zout. Snijd de sereh en de laos zo klein mogelijk. Snijd de lomboks in schuine ringen en de tomaat in parten. Snijd de kouseband in stukken van ca. 2 cm. Meng voor het asemwater 1 eetlepel asempasta met 3 eetlepels water en roer het goed door. Snipper de sjalotten, knoflook en kunyit. Maal de bumbu tot een pasta en fruit die in olie totdat de geuren vrijkomen. Breng het water aan de kook met de bumbu, de sereh, laos, daun salam, asemwater, lomboks, ketjap, kouseband en de moten vis. Stoof de vis gaar en voeg op het laatst de stukjes tomaat toe.