De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Megono Udang
Gestoomde garnalenpakketjes met nangka
Ingrediënten:
- 150 gr. garnalen
- 250 gr. jonge nangka
- 200 gr. kokos
- 10 slierten kouseband
- 4 daun salam
- bananenblad
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 5 rode rawits
- 1 cm. kencur
- halve theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel gula bali
Bereiding:
Hak de nangka fijn en snijd de kouseband in stukken van 1 cm. Hak de garnalen grof en rasp de kokos in lange sliertjes. Snipper de sjalotjes, knoflook en rawits en schil de kencur. Maal de bumbu tot een pasta en meng dat goed met de garnalen en de kokos. Doe dan de nangka en de kouseband er bij en meng het goed door elkaar. Neem een paar stukken bananenblad en schep op elk stuk een paar lepels van het garnalenmengsel en leg hier een daun salam op. Sluit het blad, steek het vast met cocktailprikkers en stoom de pakketjes in 20 min. gaar. Serveer met witte rijst.