Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Onde-Onde Kacang Hijau
Sesambolletjes gevuld met zoete kacang hijau
Ingrediënten:
- 1 kg. ketanmeel
- 150 gr. rijstmeel
- 500 gr. witte suiker
- 3 dl. warm water
- 1 theelepel vanillepoeder
- 2 theelepels zout
- witte sesamzaadjes
- olie om te frituren
Vulling:
- 500 gr. kacang hijau
- 200 gr. witte suiker
- halve theelepel vanillepoeder
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Gebruik kacang hijau zonder velletje. Week de boontjes ca. 5 uur in koud water. Kook ze daarna op klein vuur tot het zacht is en roer de suiker en vanillepoeder er door. Roer het door tot het gaar en droog is. Laat de vulling afkoelen en houd het apart. Zeef in een kom het ketanmeel, rijstmeel, suiker, vanillepoeder en het zout. Giet het warme water beetje bij beetje bij het meelmengsel en roer tot je een glad deeg hebt.
Neem ca. 2 eetlepels deeg in je handpalm, druk het plat tot een kommetje en leg in het midden een schepje vulling. Sluit het deeg en vorm een balletje. Dompel het in koud water en rol het daarna door het sesamzaad. Draai het balletje rond tussen je handen zodat de zaadjes er beter ingedrukt worden. Verhit de olie en frituur ze gaar en goudbruin. Laat de onde-onde op keukenpapier uitlekken.