De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Koffiesnacks
Tahu Kukus Special
Gestoomde tofu met gekruid kippengehakt
Ingrediënten:
- 200 gr. tahu
- 150 gr. kippengehakt
- 2 eieren
- 2 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel oestersaus
- 1 theelepel ketjap asin
- peper
- zout
Bereiding:
Hak de knoflook fijn en snijd de lente-ui in ringen. Verhit de boter in een pan en bak de knoflook tot deze geurig is. Voeg het kippengehakt toe en bak tot het gaar is. Doe de oestersaus, ketjap manis, ketjap asin, peper, zout en lente-ui erbij en bak nog 2 minuten. Prak de tahu grof in een kom en klop de eieren los. Meng de tahu en eieren door elkaar en breng op smaak met zout. Verdeel het gehaktmengsel over een vuurvaste schaal en schep het tahu-eimengsel eroverheen. Stoom het gerecht in 30 minuten gaar.