De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Oseng Labu Siam Jagung
Roerbak van chayote en mais met zoute visjes
Ingrediënten:
- 200 gr. maiskorrels
- 300 gr. labu siam
- 100 gr. ikan teri
- 1 dl. bouillon
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 daun salam
- 2 cm. laos
- 2 eetlepels ketjap asin
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de labu siam in luciferdunne reepjes. Spoel de ikan teri onder de kraan af en frituur het krokant in hete olie. Rasp de laos, snijd de sjalotten in ringen, snipper de knoflook fijn en snijd de lomboks in schuine ringen. Fruit de sjalotringen, knoflook, lomboks, daun salam en de laos in wat olie tot het gaat geuren. Doe de maïs en de labu siam er bij en schep het goed door. Voeg de ketjap en de bouillon toe en kook tot de labu siam zacht is. Strooi de ikan teri over het gerecht.