De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kue Kering Kacang Mede Moka
Geglazuurde pindakoekjes met cashewnoten
Ingrediënten:
- 350 gr. bloem
- 250 gr. margarine
- 200 gr. basterdsuiker
- 100 gr. pindakaas
- 50 gr. melkpoeder
- 2 eidooiers
- 2 theelepels mokkapasta
- zout
Glazuur:
- 400 gr. poedersuiker
- 100 gr. geroosterde cashewnoten
- 2 eiwitten
- 1 theelepel citroensap
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden C. Stamp de cashewnoten grof. Mix de margarine, pindakaas en de basterdsuiker tot een gladde massa. Zeef de bloem, zout en melkpoeder en meng dit door het pindakaasmengsel tot een glad deeg. Rol het deeg uit tot een niet te dunne plak en steek hier koekjes uit. Leg ze op een beboterde bakplaat en bak ze in 25 min. gaar. Laat ze afkoelen.
Maak het glazuur: Klop de eiwitten met de poedersuiker tot een zachte massa en roer er het citroensap door. Laat het even opstijven en bestrijk de koekjes met het glazuur. Strooi de cashewnoten over de koekjes en laat het goed hard worden.