De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Telor Sambal Peteh
Sambal met gefrituurde eieren en peteh
Ingrediënten:
- 5 eieren
- 10 petehbonen
- 5 eetlepels olie
Bumbu:
- 5 rode lomboks
- 10 rawits
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1 daun djeruk purut
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
Bereiding:
Kook de eieren hard, laat ze in koud water schrikken en pel ze. Droog de eieren en bak ze in hete olie mooi goudbruin. Snipper de sjalotjes en knoflook. Ontvel en ontpit de tomaat. Snijd de lomboks en rawits fijn. Snijd de daun djeruk purut zo fijn mogelijk en maal van de bumbu een pasta. Bak de sambal in de olie tot de gewenste dikte en voeg dan de petehbonen en de eieren toe. Roer het geheel goed door en serveer met witte rijst.
download