De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Paniki
Gesmoorde kip in pittige kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 kip
- 3 uien
- 5 tenen knoflook
- 4 lomboks
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel djahe
- 4 kemirienoten
- 2 daun djeruk purut
- 60 gr. santen, blok
- 1 eetlepel asem
- suiker
- zout
- olie
Bereiding:
Snipper de lomboks en ui, pers de knoflook uit en pof de kemirienoten. Kip in stukken snijden en inwrijven met zout, asem en in olie lichtbruin bakken. Verwijder de helft van de olie en bak hier de uien lichtgeel in. Dan de sereh, djahe, djeruk purut, kemiries en lomboks toevoegen met een kopje water. Zodra het water bijna verdampt is de santen smelten en dit toevoegen. Breng het geheel weer aan de kook, voeg de kip toe en laat dit gaar sudderen op een klein vuur.
download