De nieuwste recepten
Voorgerechten
Basisgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Smoor Tiram Jamur Kancing
Gestoofde kip in oestersaus met champignons
Ingrediënten:
- 500 gr. kippendijen
- 250 gr. champignons
- 5 dl. water
- 6 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 3 kruidnagels
- 3 daun salam
- 2 tomaten
- 1 limoen
- 3 cm. djahe
- halve nootmuskaatnoot
- 6 eetlepels suiker
- 5 eetlepels olie
- 3 eetlepels oestersaus
- 1 theelepel gula djawa
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de sjalotten in ringen. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Ontvel de tomaten en snijd ze zo klein mogelijk. Kneus de djahe. Bestrooi de kippendijen met zout, smeer ze in met limoensap en laat ze 15 minuten marineren. Verhit de olie en bak de sjalotten en knoflook tot ze verkleuren. Voeg de daun salam, djahe en de geraspte nootmuskaat toe en bak even door. Bak de kip mee tot de kleur is veranderd. Voeg dan de tomaten, ketjap manis, oestersaus, verkruimelde kemirienoten, kruidnagels, zout en gula djawa toe en bak even mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Stoof de kip gaar en roer op het laatst de champignons door de saus en stoof alles gaar. Laat de saus binden.