Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Panggang Madu

Kippenvleugels uit de oven in honingsaus


Ingrediënten:

- 1 kg. kippenvleugels
- 4 teentjes knoflook
- 2 theelepels zout
- olie om te frituren

Bumbu:

- 2 uien
- 6 teentjes knoflook
- 6 eetlepels tomatensaus
- 4 eetlepels honing
- sap van 2 limoenen
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel peper

Bereiding:

Pers de teentjes knoflook en smeer de kip hiermee in. Bestrooi de kip met zout en laat het even intrekken. Frituur de kip in hete olie gaar en laat het goed uitlekken. Pers, voor de bumbu, de andere knoflooktenen, snijd de uien heel klein en meng ze met de andere ingrediënten. Breng de saus op smaak met zout en suiker. Doe de kip in een vuurvaste schaal en verdeel de saus er over. Meng alles goed door zodat de kip helemaal met saus is bedekt. Laat de kip een uur marineren. Zet de schaal in een oven op 180 graden en bak de kip in ongeveer 40 min. mooi bruin.

Ayam Panggang Madu