De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Panggang Pedis
Pittige kip uit de oven
Ingrediënten:
- 8 kippenpoten
- 500 gr. rode lombok
- trassi
- 1 theelepel ve-tsin
- halve theelepel asem
- 3 eetlepels suiker
- 2 tenen knoflook
- peper
- zout
- knoflookpoeder
Bereiding:
De lomboks, trassi, suiker, asem, ve-tsin en de teentjes knoflook samen fijn malen in de keukenmachine. De kip insmeren met zout, peper en knoflookpoeder. De braadslede insmeren met boter en de kip hierin leggen. Deze hierna in de oven zetten op ca. 200 graden totdat de kip bruin begint te worden, deze dan omdraaien en terug in de oven zetten. Als de kip aan beide zijden bruin is geworden, deze aan een zijde insmeren met de sambal en ca. 5 min. terug in de oven zetten. Hierna de kip omdraaien en hetzelfde met de andere kant doen.