De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Koffiesnacks
Soto Sokuraja
Kippensoep met kruidenpasta, tauge en pindasaus
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 3 ltr. water
- 2 daun salam
- 4 cm. laos
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie
- 2 lente-uien
Bumbu:
- 6 kemirienoten
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel peperkorrels
- 2 cm. djahe
- halve theelepel zout
Extra:
- 200 gr. tauge
- 100 gr. su-un
- 100 gr. gebakken pinda's
- 1 citroen
- 4 hardgekookte eieren
- 4 eetlepels gebakken uitjes
- 2 eetlepels selderie
- lontong
- kroepoek
Pindasaus:
- 100 gr. geroosterde pinda's
- 200 ml. kokend water
- 10 rode lomboks
- 4 eetlepels ketjap manis
- halve theelepel zout
Bereiding:
Kneus de laos en snijd de lente-uien in ringen. Snijd de kip in stukken. Maal de bumbu tot een pasta en bak dit in olie tot het gaat geuren. Kook de kip met de daun salam, laos, zout en de kruidenpasta gaar. Haal de kip uit de bouillon en haal het vlees van de botten. Schep het te veel aan vet van de bouillon. Zet de su-un in heet water en laat het weken. Laat het goed uitlekken en snijd het dan kleiner. Spoel de tauge met kokend water af en laat goed uitlekken. Kook de lomboks voor de pindasaus en pureer ze dan met de pinda's. Breng op smaak met ketjap en zout. Snijd de gekookte eieren en de citroen in parten, snijd de lontong in plakken en snijd de selderie fijn.
Serveren:
Leg de tauge, su-un, lontong en kippenvlees in een schaal. Schenk de bouillon er overheen. Strooi hier de pinda's, lente-uiringen, gebakken uitjes en selderie over. Serveer de pindasaus, eierparten, kroepoek en partjes citroen apart.