De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ikan Mas Goreng
Gefrituurde karper met sambal op basis van gandaria's
Ingrediënten:
- 1 grote karper
- 6 teentjes knoflook
- zout
- azijn
- olie
Sambal:
- 10 gandaria's
- 6 rode lomboks
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel trassi
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Bereiding:
Maak de vis schoon, was het goed en maak het goed droog. Pers de knoflook uit en smeer de vis in met knoflook, zout en azijn en laat het even staan. Verhit de olie en frituur de vis goudbruin en gaar. Was de gandaria's, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Snijd de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn en maal alle ingrediënten voor de sambal tot een pasta. Serveer de sambal bij de gebakken vis.
download