De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sateh Ikan Kembung
Pittige makreel aan serehstengels
Ingrediënten:
- 500 gr. makreel
- 10 daun djeruk purut
- 25 serehstengels
Bumbu:
- 10 sjalotten
- 6 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 2 serehstengels
- 2 kemirienoten
- 4 cm. djahe
- 3 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel trassi
- zout
Bereiding:
Hak het visvlees fijn en snipper de daun djeruk purut heel fijn. Pel de serehstengels tot je alleen het witte gedeelte overhoudt. Pof de kemirienoten en ketumbar in een droge koekenpan. Snipper het witte deel van de sereh voor de bumbu heel fijn. Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook. Maal de bumbu tot een gladde pasta in de blender. Meng het visvlees met de daun djeruk purut en de bumbu. Maak hiervan kleine balletjes en steek ze aan de serehstengels. Leg de spiesjes in de koelkast om op te stijven en gril ze dan mooi van kleur.