De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Rendang Bebek
Eend gestoofd in kruidige kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 eend
- 2 ltr. santen
- 2 serehstengels
- 1 daun kunyit
- 2 daun djeruk purut
- 1 eetlepel asempasta
- zout
Bumbu:
- 10 rode lomboks
- 10 sjalotten
- 7 teentjes knoflook
- 3 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 5 kemirienoten
- 1 eetlepel ketumbar
Bereiding:
Snijd de eend in stukken. Kneus de serehstengels en rooster de ketumbar en kemirienoten in een droge koekenpan. Snipper de sjalotten en knoflook. Snijd de lomboks in ringen, schil de djahe en laos en snijd ze fijn. Maak van de bumbu een pasta en breng die met de santen en het zout aan de kook. Voeg de blaadjes en de sereh toe en roer het geheel goed door. Voeg de eend toe en breng de santen opnieuw aan de kook. Doe de asempasta er bij en stoof de eend gaar.