De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kue Kering Putri Salju
Zoete koekjes met stukjes cashewnoten
Ingrediënten:
- 350 gr. bloem
- 200 gr. cashewnoten
- 150 gr. margarine
- 150 gr. boter
- 100 gr. poedersuiker
- 40 gr. maizena
- 40 gr. melkpoeder
- 2 eidooiers
- zout naar smaak
Garnering:
- 100 gr. poedersuiker
- 40 gr. melkpoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak de cashewnoten, maar niet te fijn. Mix de boter, margarine en poedersuiker tot een gladde massa. Voeg de eidooiers al mixend één voor één toe tot ze volledig opgenomen zijn in de botermassa. Spatel de cashewnoten er goed doorheen, voeg eventueel zout toe. Zeef de bloem met de maizena en het melkpoeder en roer dit door het botermengsel totdat er geen meel meer is te zien.
Beboter een bakplaat. Neem bolletjes ter grootte van een pingpongbal, druk ze in de vorm van een halve maan, maar niet te dun en bak de koekjes in 15 min. gaar. Meng de garnering met elkaar en bestrooi de nog hete koekjes met het suikermengsel.