De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Bawang Putih
Gefrituurde kippenpoten met knoflook
Ingrediënten:
- 500 gr. kippenpoten
- 1 ltr. water
- 2 eetlepels kippenbouillonpoeder
- olie om te frituren
Bumbu:
- 10 teentjes knoflook
- 6 sjalotten
- 4 kemirienoten
- 1 cm. djahe
- 1 theelepel peperkorrels
- 2 theelepels suiker
- zout
Bereiding:
Snipper de sjalotten, pers de knoflook en schil de djahe. Maal de ingredienten voor de bumbu tot een pasta in de vijzel. Doe de kippenpoten in een pan met het water en bouillonpoeder en breng dit aan de kook. Voeg de bumbu toe en kook de poten gaar. Haal de poten uit de bouillon, maak ze goed droog en laat ze afkoelen. Verhit de olie en frituur de kippenpoten mooi bruin en krokant. Serveer ze warm met een sambal of sweet chilisaus.
download