De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Udang Pedis Manis
Garnalen in een pittige saus met aardappelblokjes
Ingrediënten:
- 350 gr. grote garnalen
- 200 gr. aardappels
- 2 dl. santen
- 4 daun djeruk purut
- 1 eetlepel asemwater
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels bawang goreng
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- olie
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 6 rode lomboks
- 50 gr. geroosterde pinda's
- 1 eetlepel geroosterde cashewnoten
- halve theelepel trassi
Bereiding:
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en frituur ze in olie bruin. Pel de garnalen, maak ze schoon, maar laat de staart zitten. Marineer ze een uur in citroensap en zout. Snijd de ingredienten voor de bumbu klein en maak hier een pasta van in de vijzel. Bak de pasta met de daun djeruk purut in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de garnalen toe en bak tot ze van kleur veranderen. Doe de aardappelblokjes, ketjap, asemwater en santen er bij en stoof de garnalen gaar. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en bestrooi met de bawang goreng.