De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Nasi Tim Daging Cincang
Gestoomde rijst met gehakt in runderbouillon
Ingrediënten:
- 100 gr. rijst
- 75 gr. rundergehakt
- 50 gr. wortelen
- 5 dl. bouillon
- 1 blikje mais
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- halve theelepel sesamolie
- halve theelepel peper
- 1 eetlepel olie
- zout naar smaak
Bereiding:
Hak de knoflook fijn en snijd de wortels in blokjes. Was de rijst en laat het goed uitlekken. Zet de stoompan klaar met kokend water. Fruit de knoflook even in olie aan, voeg het gehakt toe en bak tot het van kleur is veranderd. Voeg de mais en wortelblokjes toe en bak het even mee. Voeg sesamolie, ketjap, zout en peper toe. Doe de rijst in een ovenschaal, schenk de bouillon er over heen en leg het gehaktmengsel er op. Stoom het geheel gaar in de stoompan.
download