De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Laksa Bogor
Javaanse soep met kip en garnalen
Ingrediënten:
- 4 kippenpoten
- 250 gr. garnalen
- 125 gr. bihun
- 5 dl. santen
- 1 daun salam
- 1 serehstengel
- 5 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 1 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel zout
- 2 gekookte eieren
- 2 eetlepels gefruite uitjes
- daun kemangi
Sambal cuka:
- 5 rode lomboks
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel azijn
- 1 dl. gekookt water
Bereiding:
Plet de serehstengel, week de bihun in heet water en laat het uitlekken. Maal de sjalotten, knoflook, kemirienoten, kunyit, ketumbar en zout tot een pasta en fruit dit in de olie tot het gaat geuren. Voeg de daun salam, kip en sereh toe en roerbak tot de kip van kleur is veranderd. Voeg de santen en het zout toe en kook de kip gaar. Haal het vlees van de kip. Doe de garnalen in de bouillon en stoof ze gaar. Doe de bihun op een bord, leg het kippenvlees en de garnalen er op. Leg partjes ei er op en schenk de bouillon er over heen. Bestrooi naar smaak met daun kemangi en gefruite uitjes.
Sambal cuka: snijd de lomboks fijn en stoof ze kort in kokend water gaar. Pureer ze daarna met zout en azijn tot een sausje en dien dit bij de laksa bogor op.