De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Laksa Betawi
Kippensoep met kokosmelk en mihoen
Ingrediënten:
- 4 kippenpoten
- 8 dl. santen
- 4,5 dl. kippenbouillon
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 4 daun djeruk purut
- olie
Bumbu:
- 1 grote ui
- 5 teentjes knoflook
- 1 schijfje laos
- 6 kemirienoten
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel kunyit
- halve theelepel gemberpoeder
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
Vulling:
- 150 gr. mihoen
- 2 hardgekookte eieren
- tauge
- daun kemangi
- bawang goreng
- limoen
- sambal oelek
Bereiding:
Plet de serehstengels, week de mihoen in kokend water en laat het uitlekken. Snijd de eieren en limoen in partjes. Snijd de ui, knoflook en laos fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit die met 3 eetlepels olie tot het gaat geuren. Voeg 4 dl. santen en de bouillon toe en breng het aan de kook. Voeg de kip, serehstengels, daun salam en djeruk purut toe en kook de kip gaar. Haal de kip uit de pan en ontbot het, houd het apart. Giet de overige santen in de pan en breng het geheel weer aan de kook.
Opdienen: leg de mihoen in een bord, verdeel de kip en de tauge er over. Schenk de gezeefde bouillon over de kip. Bestrooi de laksa met daun kemangi en bawang goreng. Leg parten ei, limoen en een schep sambal op het bord.