Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Salmon Masak Jamur

Pittige roerbak van zalmfilets met beurszwammen


Ingrediënten:

- 250 gr. zalmfilet
- 100 gr. jamur merang
- 4 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 5 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 4 daun djeruk purut
- 2 eetlepels vissaus
- 50 ml. water
- halve theelepel zout
- halve theelepel peper
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Ontpit de lomboks en snijd ze in strookjes. Snipper de sjalotjes en knoflook. Halveer de jamur merang en snijd de zalmfilets in ongeveer even grote stukken. Verwijder het harde gedeelte van de serehstengel en snijd de sereh zeer fijn.

Verhit de olie en fruit de sjalotjes, knoflook, lomboks, sereh en djeruk purut tot de geuren vrijkomen. Voeg dan de jamur merang en zalm toe en schep het goed door. Doe het water, de vissaus en naar smaak zout en peper erbij en schep het ca. 3 min. door tot het gaar is. Haal het van het vuur en serveer warm.

Salmon Masak Jamur