De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Getuk Lindri
Zoete koekjes van gestoomde cassavesliertjes
Ingrediënten:
- 1 kg. cassave
- 200 gr. suiker
- 100 ml. water
- halve kokosnoot
- halve theelepel vanille
- kwart theelepel zout
- kleurstoffen naar smaak
Bereiding:
Schil en rasp de cassave. Rasp de verse kokos. Kook het water en los de suiker en vanille hierin op. Laat het suikerwater afkoelen. Stoom de geraspte cassave gaar en pureer het als het nog warm is. Voeg het suikerwater, de helft van de geraspte kokos en de kleurstof toe en meng tot een glad deeg. Rol het deeg glad en draai er spaghettislierten van door een pastamolen, of snijd met een mes dunne sliertjes. Vorm van deze slierten bolletjes. Meng de overgebleven kokos met het zout en stoom dit 5 min. Strooi de kokos over de cassavebolletjes.
download