De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Woku Ayam Blanga
Kip gestoofd in een zeer hete saus
Ingrediënten:
- 1 kip
- sap van 1 limoen
- 1 tomaat
- 2 serehstengels
- 2 lente-uitjes
- 3 daun djeruk purut
- 2 takjes kemangi
- zout
- suiker
- peper
- 3 eetlepels olie
- water
Bumbu:
- 5 sjalotjes
- 100 gr. rode lomboks
- 50 gr. rode rawits
- 1 schijfje kunyit
- 1 schijfje djahe
- 5 kemirienoten
Bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken, bestrooi de kip met zout en het limoensap en houd dit apart. Snijd de tomaat in plakjes en de lente-uitjes in grove stukken. Kneus de serehstengels. Snijd voor de bumbu alle kruiden klein en maal het fijn in de vijzel tot je een pasta hebt.
Verhit de olie in de wok en fruit de bumbu samen met de serehstengels tot het geurig ruikt. Doe de kip erbij en bak de kip snel rondom bruin. Voeg hierna voldoende water toe en roer het geheel goed door. Voeg de tomaten en daun djeruk purut toe, roer alles goed door en zet het vuur zacht. Doe de deksel op de pan en laat de kip zachtjes gaar stoven. Voeg de lente-ui en kemangi toe samen met zout, suiker en peper naar smaak. Schep het geheel even door en serveer warm.