De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Kentang Udang Peteh
Pittige garnalen met aardappel en petehbonen
Ingrediënten:
- 200 gr. garnalen
- 250 gr. aardappels
- 15 petehbonen
- 1 daun salam
- 2 cm. laos
- 1 dl. dikke santen
- 3 eetlepels olie
- zout
- gula djawa
- limoensap
Bumbu:
- 3 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1 cm. djahe
- 1 theelepel trassi
Bereiding:
Bak de knoflook en tomaat even in wat olie en maak dan van de bumbu een pasta in de blender. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en bak ze bijna gaar. Kneus de laos en halveer de petehbonen. Verhit de olie en voeg de bumbu, aardappelblokjes, laos en daun salam toe. Bak tot het gaat geuren. Doe de garnalen, petehbonen en de santen er bij en stoof de garnalen gaar. Voeg naar smaak zout, gula djawa en limoensap toe.
download