De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Palembang
Gekookte kip in kokosmelk en geraspte kokos
Ingrediënten:
- 6 kippenpoten
- 7 dl. water
- 3 uien
- 3 tenen knoflook
- 40 gr. santen, blok
- halve eetlepel asem
- 150 gr. geraspte kokos
- 1 eetlepel olie
Bumbu:
- 2 daun salam
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 3 theelepels gula djawa
- halve eetlepel sambal oelek
- zout
Bereiding:
Maak de kip schoon met water (niet de 7 dl.). Zet de stukken kip op met de 7 dl. water in een soeppan en breng deze aan de kook. Snijd de uien en de knoflook fijn en doe deze in de pan samen met de bumbu. Kook de kip ca. 40 min. (de kip moet gaar zijn, maar mag niet uit elkaar vallen!). Voeg de santen toe en laat het oplossen. Voeg hierna de asem toe en roer alles goed door. Bak de kokos in een koekenpan met olie bruin en voeg dit bij de kip. Roer alles nogmaals goed door. Haal de salam eruit.