De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ikan Salmon dan Sambal Matah
Gegrilde zalmfilets met een sambal van sjalotjes
Ingrediënten:
- 6 zalmfilets
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 3 eetlepels ketjap manis
- sap van 1 limoen
- zout
- suiker
- peper
Sambal Matah:
- 6 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 4 rawits
- 4 daun djeruk purut
- halve tomaat
- trassi
- olie
- zout
- suiker
Bereiding:
Snijd, voor de sambal, de nerven uit de djeruk purut en hak ze samen met de knoflook fijn. Snijd de sjalotten en rawits in ringen en de tomaat in blokjes. Doe alles in een kom en meng het goed door elkaar. Verhit olie in een wok en bak de verkruimelde trassi even aan. Laat dit tot kamertemperatuur afkoelen en roer het dan door het knoflookmengsel. Breng de sambal op smaak met zout en suiker.
Maak vervolgens een marinade van de ketchup, ketjap, limoensap, zout, suiker en peper. Smeer de zalmfilets hiermee in en laat ze een uurtje marineren. Verhit de grilpan, smeer de filets nogmaals helemaal in met de marinade en gril de filets gaar. Serveer met de sambal en witte rijst.