De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kalio Udang
Garnalen in een pittige saus met kokos
Ingrediënten:
- 250 gr. garnalen
- 100 gr. geraspte kokos
- sap van 1 limoen
- zout
- olie
Bumbu:
- 4 teentjes knoflook
- 6 sjalotten
- 5 rode lomboks
- 2 cm. djahe
- 1 cm. kunyit
- 2 cm. laos
- 1 grote tomaat
- zout
- suiker
Bereiding:
Marineer de garnalen met zout en limoensap. Rooster de gemalen kokos en maal het tot poeder. Schil de djahe, kunyit, laos, sjalotten en knoflook. Ontvel de tomaat en haal de pitjes er uit. Maal de bumbu in de blender tot een pasta. Bak de bumbu in hete olie tot het gaat geuren. Voeg de garnalen toe en bak tot ze gaar zijn en de saus is ingedikt. Strooi het kokospoeder over de garnalen.
download