Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Bolu Gulung Coklat Stroberi
Chocolade rolkoek met aardbeienjam
Ingrediënten:
- 25 gr. patentbloem
- 15 gr. cacaopoeder
- 10 gr. maizena
- 2 eieren
- 50 gr. suiker
- 25 gr. gesmolten boter
- halve theelepel baking soda
- halve theelepel vanillepoeder
- poedersuiker
- aardbeienjam naar smaak
Bereiding:
Zeef in een kom de bloem, cacaopoeder en maizena. Mix in een andere kom de eieren, vanille, suiker en baking soda tot het romig is. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en mix dit goed. Roer de boter hier doorheen. Giet het beslag in een vierkant bakblik van 22 cm. en zorg dat het beslag niet hoger is dan 2 cm. Zet dit in de oven en bak het in 10 min. op 180 graden gaar.
Haal het uit de oven, bestrooi de cake direct met poedersuiker, leg hier een vel bakpapier op en draai het om. Smeer de cake vervolgens voor driekwart in met aardbeienjam. Rol het, met behulp van het bakpapier, stevig op. Doe dit wel voorzichtig, anders heb je kans dat het gaat scheuren. Laat de rol afkoelen en snijd het in stukken.