De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Es Buah Ketimun
Verfrissend zoet drankje van komkommer
Ingrediënten:
- 250 gr. komkommer
- 200 gr. suiker
- 2 dl. water
- 1 theelepel vanille
- koud water
- ijsblokjes
Bereiding:
Verhit het water in een pan en voeg de suiker en vanille toe. Breng dit al roerende aan de kook tot de suiker is opgelost. Haal de siroop van het vuur en laat het volledig afkoelen. Was de komkommers goed en rasp ze grof. Meng de komkommerrasp met de afgekoelde siroop en roer dit goed door. Verdeel dit mengsel over glazen, vul de glazen eventueel aan met koud water en voeg ijsklontjes toe.
download