De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Teri dan Kacang
Gebakken zoute visjes met pinda's in een sambalsaus
Ingrediënten:
- 50 gr. ikan teri
- 50 gr. geroosterde pinda's
- 4 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 eetlepels sambal oelek
- 1 eetlepel asemwater
- 1 eetlepel gula bali
- olie
Bereiding:
Spoel de ikan teri onder de kraan af en droog ze met keukenpapier. Maak van de sjalotten, knoflook en sambal oelek een pasta. Maak de olie heet in de wok en bak de ikan teri lichtbruin. Haal ze uit de olie en bak in dezelfde olie de sambalpasta. Voeg het asemwater en de gula bali toe. Roer de pinda's en de ikan teri door de pasta. Proef of het zout genoeg is.
download