De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kari Kepiting
Krab gestoofd in kruidige kokosmelk
Ingrediënten:
- 3 dikke krabben
- 4,5 dl. santen
- 1 daun salam
- 1 serehstengel
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 3 rode lomboks
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- schijfje djahe
- schijfje kunyit
- halve theelepel trassi
- 1 eetlepel asemwater
- zout naar smaak
Bereiding:
Was de krabben goed en halveer ze. Snipper de lomboks, sjalot en knoflook. Schil de djahe en kunyit en snijd ze fijn. Maal alle ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit de olie in de wok en fruit de bumbu, daun salam en sereh tot het geurig begint te ruiken. Voeg al roerend de santen bij de kruiden en breng het aan de kook, blijf het roeren zodat de santen niet kan aanbranden. Doe de krabben erbij en zet het vuur zacht. Laat de krabben hierin zachtjes gaar worden.