De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kue Gendu
Gevulde koekjes met ananasjam
Ingrediënten:
- 1 kg. tarwebloem
- 9 eidooiers
- 600 gr. boter
- 500 gr. suiker
- ananasjam
- 2 zakjes vanillesuiker
Bereiding:
Mix de suiker, 8 eidooiers, boter en vanillesuiker met elkaar tot het romig is. Zeef de bloem en spatel het beetje bij beetje bij het eimengsel. Kneed het beslag tot een dikke deeglap. Maak van het deeg een dikke rol en snijd hier dunne plakken van. Schep in het midden van een plakje deeg een beetje jam. Klap het plakje met de vulling dicht en snijd de bovenkant om de 5 mm. in met een scherp mes. Bestrijk de ingesneden kant in met eigeel. Herhaal dit met alle plakjes deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak de Kue Gendu op 170 graden tot goudbruin en gaar.
download