De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Es Sarang Burung
Drankje van geschaafde agar-agar met lychees en selasih
Ingrediënten:
- 1 blikje lychees
- 2 zakjes witte agar-agar
- 5 dl. water
- 250 gr. suiker
- 2 eetlepels selasih
- ijsblokjes
Siroop:
- 2,5 dl. water
- 250 gr. suiker
Bereiding:
Kook het water samen met de suiker en de agar-agar en breng dit al roerende aan de kook. Laat dit afkoelen en zet dit voor een nacht in de vriezer. Kook het water voor de siroop samen met de suiker en laat dit al roerend koken tot de suiker volledig is opgelost. Houd dit even apart. Schaaf de bevroren agar met een rasp. Neem een groot glas. Doe daar de geschaafde agar-agar in samen met een paar ijsblokjes, de siroop, het sap uit het blikje en 3 lychees zodat het van bovenaf op een vogelnestje lijkt. Voeg 1 eetlepel selasih toe en serveer het drankje.