Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bola Ayam Jamur

Kippengehaktballetjes in een bouillon


Ingrediënten:

- 300 gr. kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel koffiemelkpoeder
- 1 eidooier
- halve theelepel peper
- 1 theelepel kippenbouillonpoeder
- 1 theelepel zout
- 2 jamur kuping

bouillon:

- 750 ml. kippenbouillon
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olie
- 50 gr. wortel
- 2 jamur kuping
- halve theelepel peper
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Doe de ingredienten voor de balletjes in de blender en maal dit tot een soepel gehakt. Vorm van dit gehakt mooie, kleine balletjes. Breng water aan de kook. Kook de balletjes hierin tot ze gaan drijven. Haal ze uit de pan en laat de balletjes uitlekken.

Pers de knoflook uit en fruit dit in de olie in een ruime pan. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Snijd de wortel in lucifertjes. Snijd de jamur kuping in kleine stukjes. Voeg de jamur kuping en de wortel toe aan de bouillon samen met de rest van de kruiden. Voeg de balletjes toe en breng het geheel aan de kook.

Bola Ayam Jamur