Ontvang de nieuwste updates
De nieuwste recepten
Geen recept missen?
Udang Kuah Asam Pedis
Garnalen in een zure, zeer pikante bouillon
Ingrediënten:
- 1 kg. grote garnalen
- sap van 1 limoen
- 5 belimbing wuluh
- 200 gr. jamur merang
- 10 rawits
- daun kemangi
bouillon:
- 1,5 ltr. water
- 8 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 1 serehstengel
- 1 dl. limoensap
- 1 theelepel peper
- 1 eetlepel zout
Bereiding:
Was de belimbing wuluh en snijd het in stukjes. Halveer de jamur merang. Snijd de rawits in kleine stukjes. Rits de blaadjes van de kemangi. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en marineer ze met het limoensap, houd dit apart. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Schil de djahe en kunyit en snijd ze fijn. Kneus de serehstengel. Fruit deze kruiden in wat olie tot het gaat geuren en voeg het water toe. Laat de bouillon koken en breng het op smaak met peper, zout en het limoensap. Als de bouillon is verkleurd de garnalen, belimbing, jamur merang en rawits toevoegen. Laat het zachtjes koken tot de garnalen van kleur zijn veranderd. Zet het vuur uit en voeg de kemangi toe. Roer het geheel even door en serveer warm.