De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Cumi-Cumi Tepung
Gefrituurde inktvisringen in een krokant jasje
Ingrediënten:
- 1 kg. inktvis
- olie om te frituren
- zoete chilisaus
Kruiden:
- peper
- chilipoeder naar smaak
- zout naar smaak
Beslag:
- 200 gr. bloem
- voldoende water
- zout naar smaak
- zwarte peper naar smaak
- ve-tsin
- gele mosterd
Paneren:
- 300 gr. bloem
- 1 kopje paneermeel
- 2 theelepels zwarte peper
- 2 theelepels chilipoeder
Bereiding:
Snijd de inktvissen in dikke ringen van een halve cm. Meng de inktvis met de kruiden en houd de inktvis apart. Meng alle ingredienten voor het beslag met elkaar zodat je een glad beslag hebt en houd dit apart. Meng alle ingredienten om te paneren met elkaar en houd dit ook apart. Dompel de gemarineerde inktvisringetjes in het beslag. Haal de ringetjes daarna door de paneer. Verhit de olie en frituur de ringen tot ze goudbruin en krokant zijn. Serveer de inktvis met de chilisaus.