De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tumis Kacang Panjang Dua
Gestoofde, pittige kouseband met garnalen
Ingrediënten:
- 1 bosje kouseband
- 200 gr. garnalen
- 1 daun salam
- 1 cm. laos
- trassi
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Bumbu:
- 4 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 2 lomboks
- 2 rawits
Bereiding:
Pel de garnalen. Snijd de kouseband in stukjes van ca. 3 cm. en blancheer ze in heet water. Snijd de ingredienten voor de bumbu fijn en maal dit in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit olie in de wok en fruit de pasta tot het gaat geuren. Voeg de daun salam, laos en trassi toe en bak dit mee. Doe de garnalen er bij en bak tot ze van kleur veranderen. Voeg de kouseband, peper en zout toe en roerbak het gerecht tot de bonen beetgaar zijn.
download