De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Krengsengan Kambing
Gestoofd, zeer pittig geitenvlees
Ingrediënten:
- 500 gr. geitenvlees
- 5 dl. water
- 2 tomaten
- 1 theelepel peper
- 3 daun djeruk purut
- 2 eetlepels ketjap manis
- zout naar smaak
- olie
Bumbu:
- 10 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 5 lomboks
- 5 rawits
- 1 schijfje djahe
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel asempasta
- 2 eetlepels petis
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de djeruk purut zeer fijn. Snipper de sjalotten, knoflook, lomboks en rawits fijn. Schil de djahe en snijd het fijn. Maal de bumbu tot een pasta, fruit het tot het gaat geuren en voeg dan het vlees toe. Schep het geheel goed door en bak tot het vlees van kleur is veranderd. Voeg de overige ingrediënten toe en stoof het vlees gaar. Serveer met warme rijst en gefruite uitjes.