Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Krengsengan Kambing

Gestoofd, zeer pittig geitenvlees


Ingrediënten:

- 500 gr. geitenvlees
- 5 dl. water
- 2 tomaten
- 1 theelepel peper
- 3 daun djeruk purut
- 2 eetlepels ketjap manis
- zout naar smaak
- olie

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 5 lomboks
- 5 rawits
- 1 schijfje djahe
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel asempasta
- 2 eetlepels petis

Bereiding:

Snijd het vlees in stukken. Snijd de djeruk purut zeer fijn. Snipper de sjalotten, knoflook, lomboks en rawits fijn. Schil de djahe en snijd het fijn. Maal de bumbu tot een pasta, fruit het tot het gaat geuren en voeg dan het vlees toe. Schep het geheel goed door en bak tot het vlees van kleur is veranderd. Voeg de overige ingrediënten toe en stoof het vlees gaar. Serveer met warme rijst en gefruite uitjes.

Krengsengan Kambing