De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Nanas
Kipfilet met ananas
Ingrediënten:
- 400 gr. kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 3 ananasschijven
- 5 theelepels maizena
- 2,5 eetlepel ketjap asin
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels water
- 5 ml. sherry
- 3 eetlepels ananassap
Bereiding:
Pers de knoflook uit. Snijd de kipfilets in kleine stukjes en halveer de ananasplakken. Maak een mengsel van 4 theelepels maizena en 1,5 eetlepel ketjap. Leg de stukjes kipfilet hierin en roer goed. Haal ze eruit en roerbak ze even in de olie. Voeg, zodra de kipfilet iets bruiner is, de gehalveerde ananasplakken toe. Laat die ca. 3 min. mee smoren met de deksel op de pan. Schep alles uit de pan en leg het in een voorverwarmde schaal. Maak een mengsel van knoflook, 1 theelepel maizena, 1 eetlepel ketjap, water, ananassap en sherry en breng dit aan de kook. Giet dit over de kip en ananas zodra het gebonden is.