De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Kue Bola Wijen
Gefrituurde bolletjes met sesamzaadjes
Ingrediënten:
- 400 gr. tarwebloem
- 100 gr. sesamzaadjes
- 100 gr. boter
- 225 gr. fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 1 ei losgeklopt
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille
- 4 eetlepels melk
- 1,5 eetlepel citroenrasp
- zout
- olie
Bereiding:
Klop de boter, poedersuiker, vanille en zout tot een gladde massa. Voeg 2 eieren, melk en citroenrasp toe en roer het tot een gladde massa. Voeg de bloem geleidelijk toe en roer het beslag tot het egaal is. Maak van het deeg ronde balletjes. Rol elke bal door het losgeklopte ei en rol ze door het sesamzaad. Frituur ze in de olie op middelhoog vuur gaar tot ze gaan drijven, schep ze eruit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer ze warm.
download