De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Cimol Bandung
Gefrituurde meelballetjes met een tomatensausje
Ingrediënten:
- 200 gr. tapiocameel
- 25 gr. bloem
- 1 ei
- halve theelepel knoflookpoeder
- 1 lente-ui
- 3 eetlepels heet water
- 1 theelepel olie
- olie om te frituren
- peper
- zout
- parmezaanse kaas
- chilipoeder
Cimolsaus:
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel sweet chilisaus
- 150 ml. water
- 1 theelepel maizena
- zout
- suiker
Bereiding:
Snijd de lente-ui in dunne ringen. Mix tapiocameel, bloem, ei, lente-uiringetjes, peper, zout en olie met elkaar en giet het hete water er beetje bij beetje bij. Kneed dit tot een stevig deeg en vorm er kleine balletjes van. Frituur de balletjes in olie tot ze boven komen drijven, schep ze uit de olie en laat ze uitlekken in een vergiet.
Leng de maizena aan met wat water en roer dit goed door. Alle sausingrediënten in een pan aan de kook brengen en voeg de maizena toe om de saus te binden. Serveer de balletjes met de saus en garneer met kaas of chilipoeder naar smaak.