De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Bihun Goreng
Rijstvermicelli met kip en garnalen
Ingrediënten:
- 100 gr. kipfilet
- 100 gr. grote garnalen
- 250 gr. bihun
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel oestersaus
- halve theelepel sesamolie
- 1 eetlepel vissaus
- 1 dl. water
- 2 lente-uitjes
- 2 eieren
Bumbu:
- 4 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel peper
- zout naar smaak
Bereiding:
Week de bihun in heet water en laat het uitlekken zodra het zacht is geworden. Meng de bihun met de ketjap. Snijd de lente-uitjes fijn. Snijd de kipfilet in reepjes. Kluts de eieren los. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Maal de sjalotjes, knoflook, peper en zout fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Fruit de pasta in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de garnalen en kip toe, schep het geheel door en voeg dan het water toe. Voeg de oestersaus, sesamolie en vissaus toe. Laat het gaar worden onder af en toe doorscheppen. Voeg de bihun toe en schep het geheel goed door zodat alle smaken met elkaar kunnen mengen. Voeg de eieren toe, roer het geheel even door en haal het van het vuur. Bestrooi het geheel met de lente-uitjes.