De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Ayam Masak Merah Dua
Gestoofde kip in een dikke, hete rode saus
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 7 gedroogde rawits
- 2 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 4 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 2 serehstengels
- 1 steranijs
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 1 blikje tomatenpuree
- 4 eetlepels santen
- 1 lente-ui
- zout
- kunyit
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf de kip ruim in met zout en kunyit en laat dit 30 min. marineren. Snijd de lente-ui zeer fijn. Week de gedroogde rawits in warm water. Gebruik van de sereh alleen het witte deel. Verhit de olie en bak de kip goudbruin. Maal de sjalotten, djahe, laos, rawits, knoflook en sereh tot een pasta. Fruit het kaneelstokje, steranijs en kruidnagels tot ze gaan geuren. Voeg de pasta toe en roer dit een paar minuten door tot de olie vrijkomt. Voeg de tomatenpuree, santen en de kip toe en breng het geheel aan de kook. Stoof tot de kip gaar is en de saus is ingedikt. Bestrooi de kip met lente-ui.