De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Gulai Domba
Gestoofd lamsvlees in een pittige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 500 gr. lamsvlees
- 1 ui
- 2 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 3 groene lomboks
- 1 schijf djahe
- 4 dl. santen
- zout
Bumbu:
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 1 theelepel venkelzaad
- halve theelepel fenegriekzaad
- 1 theelepel ketumbar
- 4 kruidnagels
- 4 gedroogde pepers
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes, de ui en de tomaten in dunne ringen, rasp de djahe, snijd de knoflook fijn en snipper de lomboks. Rooster de bumbu in een droge wok en stamp de kruiden fijn. Bak ze vervolgens in wat olie tot de geuren vrijkomen. Voeg de knoflook en de uiringen toe en bak die even mee. Doe het vlees in de wok en bak tot de kleur is veranderd. Voeg daarna de tomaten toe en roerbak deze even mee. Schenk de santen er bij en stoof het vlees gaar. Laat de saus indikken.